НАК «Нафтогаз України» буде вносити передоплату за рахунком ВАТ «Газпрому» залежно від замовлених обсягів газу. Про це повідомляє Управління зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

У компанії підтвердили, що отримали рахунок від «Газпрому», за яким буде здійснюватися попередня оплата за російський газ.

«Обсяг та графік внесення передоплати залежить від того, в якому об'ємі і коли «Нафтогаз» замовлятиме газ у «Газпрому», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 31 жовтня у Брюсселі були підписані базові умови постачання російського газу Україні в листопаді-березні та умови реструктуризації наявної заборгованості, оформлені в тристоронньому протоколі.

Так, «Нафтогаз України» протягом листопада-грудня 2014 року має знайти і переказати на рахунки «Газпрому» $4,6 млрд для оплати заборгованості за раніше поставлений газ і закупівлю ще 4 млрд куб. метрів.

НАК «Нафтогаз України» перерахував ВАТ «Газпром» 1,45 мільярда доларів США як оплату за поставлені і неоплачені раніше обсяги газу.

7 листопада міністр енергетики Олександр Новак заявив, що російська сторона найближчими днями чекає передоплати за листопад від «Нафтогазу України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом