За попередніми даними, на 1 листопада обсяг міжнародних резервів скоротився на 23% і склав 12 млрд 587 млн дол. США в еквіваленті, повідомляється на офіційному сайті НБУ.

«Їхня динаміка в жовтні була обумовлена необхідністю підтримки НАК «Нафтогаз України» (майже 2 млрд. дол.) в частині виконання нею гарантованих державою зобов'язань за борговими цінними паперами, а також здійснення платежів за поставку природного газу від європейських постачальників», - йдеться в сообещнии.

Крім того, за інформацією НБУ, метою врівноваження валютного ринку України Національний банк України в жовтні активізував інтервенції з продажу іноземної валюти.

«При здійсненні інтервенцій за єдиним курсом їм було продано 985 млн дол., а на валютному аукціоні - 200 млн дол. Крім того, в жовтні були своєчасно здійснені платежі з погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті загальним обсягом 641 млн дол., у тому числі майже 233 млн дол. - Міжнародному валютному фонду.

Надходження на користь уряду від розміщення ОВДП в іноземній валюті склали 40 млн євро.

Нагадаємо, глава НБУ Валерія Гонтарева заявила про те, що регулятор має намір щоденно проводити голландський валютний аукціон, витрачаючи таким чином золотовалютні резерви. З цих же резервів Україна буде розплачуватися з «Газпромом» за постачання російського газу.

Золотовалютні резерви України за підсумками вересня 2014 р. склали 16 млрд 200,37 млн доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом