В Україні потребують протезування 55 військовослужбовців, котрі постраждали в ході проведення антитерористичної операції. Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, заявила радник Президента України Ольга Богомолець.

«З них - 46 військових Збройних сил, 2 прикордонники, 3 рятувальники та 4 військових Національної гвардії», - уточнила вона.

На переконання Богомолець, процес протезування військових із зони АТО мають контролювати волонтери.

«Для нас є надзвичайно важливим введення волонтерів у координаційні групи, які будуть займатися і відстежувати результати цього протезування, щоб уникнути корупційного використання виділених державою грошей, щоб вони контролювали якість виготовлення протезів і своєчасне та адекватне протезування», - сказала радник Президента.

Богомолець додала, що в середньому на одного потерпілого військовослужбовця із зони АТО виділяється близько 130 тис. гривень.

Як повідомляв ForUm, Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у Державний бюджет на 2014 рік, який дозволить профінансувати витрати на протезування тяжкопоранених учасників антитерористичної операції на сході України.

 

 

 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом