Близько третини із 14 тисяч київських МАФів не мають жодних дозвільних документів. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на директора КП «Київблагоустрій» Івана Кліпу.

«Ця проблема дуже актуальна. У Києві – понад 14 тисяч тимчасових споруд. Майже третина з них не має жодних дозвільних документів. Деякі прикриваються постановами судів, у тому числі районів України, які вже є окупованими. Деякі тимчасові споруди незрозуміло яким чином стали об'єктами нерухомості», - зазначив Кліпа.

За даними міських спеціалістів, потребу киян у продуктах та послугах здатна покрити вдвічі менша кількість МАФів, ніж зараз функціонує в столиці.

«Сьогодні йде розробка і прийняття комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. Аналітика свідчить про те, що Київ перенасичений кіосками. Та колективні звернення громадян це підтверджують. Зараз, як відомо, проходить ряд районних громадських слухань. Райони – влада, підприємці та громадські активісти – самі вирішать, скільки кіосків буде достатньо, а скільки зайвих. Функція столичного департаменту благоустрою – контрольна і юридична», - додав Кліпа.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28