Українські силовики фактично розпочали повномасштабні бойові дії, бійці самопроголошеної Донецької народної республіки обороняються, заявив віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін.

«Зараз йде повномасштабна війна... На нас наступають, ми обороняємося», - сказав у коментарі РІА «Новости».

Пургін заявив, що режиму припинення вогню не дотримували на 75% лінії зіткнення, однак зараз воюють там, де не воювали до цього».

У прес-центрі АТО спростували цю інформацію.

«Сили антитерористичної операції не здійснюють наступальних операцій, як про це заявляють представники незаконних збройних формувань. Ми неухильно дотримує положень Мінського меморандуму та протоколу, знаходимося на визначених рубежах, опорних і спостережних пунктах. Ніяких заходів, спрямованих на ескалацію ситуації в зоні АТО не проводимо», - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі нагадали, що НЗФ перефарбовували свою військову техніку у кольори української армії і наносили на свою військову техніку та озброєння розпізнавальні знаки, схожі на символіку Збройних Сил України.

«Враховуючи це, можливі провокації з боку незаконних збройних формувань з метою дискредитації сил АТО», - підкреслили у прес-центрі.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 6 листопада, сталося 26 вогневих зіткнень українських військовослужбовців з членами незаконних збройних формувань, загинуло троє українських військових, ще четверо поранені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25
Теги