Не менш як 100 тисяч людей за попередніми даними брюссельської поліції беруть участь 6 листопада у маніфестації, яка проходить у Брюсселі на знак протесту проти реформ уряду, намічених у соціально-економічній сфері.

Зокрема, плани реформи передбачають скорочення традиційних для Бельгії індексацій зарплат, збільшення пенсійного віку та зменшення інвестицій у проекти, що стимулюють економічне зростання і зайнятість.

У свою чергу профспілки вважають, що на вулиці Брюсселя вийшло не менш ніж 120 тис. протестувальників із різних регіонів Бельгії.

Маніфестація, яка стартувала біля Північного вокзалу, перетинає місто центральними бульварами столиці, закритими для будь-якого транспорту, і рухається у напрямку Південного вокзалу.

«У колони більше немає ні хвоста, ні голови, стільки зібралося на неї людей», - так описує ситуацію журналіст газети «Суар», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами журналіста, маніфестанти попереду ходу вже досягли Південного вокзалу, коли останні в лавах учасники тільки залишали Північний.

У загальнонаціональній маніфестації, що супроводжується страйком на багатьох підприємствах та в установах, взяли участь працівники державного сектору і найбільших приватних компаній, профспілкові активісти, члени опозиційних політичних партій, представники громадянського суспільства.

Центр міста практично блокований. Влада обіцяє проблеми з транспортом до пізнього вечора. Нормально працює тільки залізниця, без якої тисячі учасників акції не змогли б дістатися до Брюсселя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29