Національний банк України зобов'язаний не допустити спекуляцій на курсі національної валюти. Таку думку висловив ForUm'у колишній заступник міністра соціальної політики, заступник голови парламентського Комітету з питань соціальної політики та праці, народний депутат України (фракція «УДАР») Павло Розенко.

«Сподіваюся, рішення відпустити гривню у вільне плавання не призведе до серйозних курсових коливань. Також думаю, що мова не йде про повну безконтрольність валютно-фінансового ринку України, і на пікові ситуації НБУ буде реагувати», - зазначив він.

Розенко наголосив: Національний банк України зобов'язаний втручатися і не допускати коливань курсу національної валюти. «Потрібно дуже ретельно стежити за гравцями на ринку, щоб не допустити змов, спекуляцій на курсі», - попередив він.

Парламентарій сподівається, що курсових коливань вдасться уникнути.

«Так, у нас сьогодні, м'яко кажучи, не дуже багато позитивних сигналів для валютного ринку. Але і підстав для серйозних стрибків курсу також немає. Думаю, що якась політична стабілізація, підписання коаліційної угоди, ясність з урядом позитивно вплинуть на курс. Що стосується економічної ситуації, то, сподіваюся, гривня також тут отримає позитивний сигнал, і в грудні-листопаді буде прийнято рішення МВФ про виділення чергового траншу», - підсумував Розенко.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27