Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом обстрілу школи в Донецьку, в результаті якого загинули школярі, повідомляє прес-служба СК РФ.

«Головним слідчим управлінням СК РФ за фактом артилерійського обстрілу школи в місті Донецьку порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 356 КК РФ (Вбивство, вчинене за обтяжуючих обставин; Застосування заборонених засобів і методів ведення війни)», - сказано в повідомленні.

«За версією слідства, 5 листопада близько 17-ї години військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії за вказівкою вищих командирів та посадових осіб Міністерства оборони України, Збройних сил України та Національної гвардії України здійснили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння середньої школи №63, розташованої по вулиці Степаненка в Донецьку. В результаті загинули двоє неповнолітніх і ще трьом місцевим жителям завдано шкоди здоров'ю різного ступеню тяжкості», - повідомив представник СК РФ Володимир Маркін.

Як раніше повідомляв ForUm, у Донецьку 5 листопада внаслідок потрапляння снаряду на спортмайданчик школи №63 загинули двоє підлітків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом