Сторони конфлікту на сході України поки не погодили лінію безпеки між своїми силами, заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Олександр Хуг.

«Я не маю повної інформації по цій лінії. Але що очевидно для спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що у сторін конфлікту немає згоди протягом 480 км лінії», - зазначив він.

Хуг додав, що спостерігачі місії зазначають, що сторони конфлікту не можуть дійти згоди з приводу проходження лінії в районі населених пунктів Маріуполь, Донецьк, Дебальцеве та північній частині Щастя, повідомляє «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, 19 вересня в Мінську учасники контактної групи погодили 9 пунктів перемир'я на Донбасі, серед яких припинення застосування зброї, зупинка підрозділів і військових формувань сторін на лінії зіткнення. Крім того, протягом доби з моменту прийняття цього меморандуму мало бути здійснене відведення засобів ураження калібром понад 100 міліметрів від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів з кожного боку, зокрема з населених пунктів, що дозволяє створити зону припинення застосування зброї шириною не менше 30 кілометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом