Сьогодні, 5 листопада, невідомий повідомив про нібито замінування будівлі Сумської обласної державної адміністрації, повідомляє СЗГ УМВС України в Сумській області.

О 14.38 до чергової частини Сумського міського відділу міліції звернувся працівник облдержадміністрації і повідомив, що він отримав телефонне повідомлення про замінування будівлі міськвиконкому.

Негайно на місце події прибула слідчо-оперативна група міліції та фахівці вибухотехніки. Правоохоронці оточили будівлю і евакуювали з неї працівників, а перехожих відвели на безпечну відстань. Але вже через годину роботи фахівці повідомили, що будь-які вибухонебезпечні предмети як в самій будівлі, так і біля неї відсутні. Ніяких загроз для життя людей немає.

«Такого роду повідомлення про закладену де-небудь вибухівку - це не просто чийсь безневинний жарт, це серйозний злочин. За сьогоднішніми фактом слідчі вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян». Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від 8500 до 17000 гривень, арешт до шести місяців або обмеження волі на термін до п'яти років», - заявив начальник Сумського міського відділу міліції Сергій Лук'яненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом