Інформація, поширена деякими ЗМІ, про те, що пожежні служби після отримання виклику довго добиралися до палаючого кінотеатру «Жовтень», не відповідає дійсності. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДержНС України в Києві Ігор Шарій.

Він нагадав, що 29 жовтня о 21:25 до оперативно-координаційного центру Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Києві надійшло повідомлення про пожежу в приміщенні кінотеатру «Жовтень» на вул. Костянтинівській, 26.

«На місце події були відправлені рятувальники з найближчої 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які вже через 5-6 хвилин прибули на місце виклику. На момент їхнього прибуття вогнем було охоплено 300 квадратних метрів покрівлі кінотеатру», - сказав він.

За його словами, оцінивши масштаби пожежі, бійці передали в чергову частину інформацію про підвищений ранг пожежі. «Тому на допомогу їм було надіслане підкріплення з пожежних депо Оболонського, Голосіївського, Шевченківського і Солом'янського районів», - додав він.

Загалом, він поінформував, що до ліквідації пожежі було залучено 22 автомобілі основної та спеціальної техніки з 8 підрозділів Київського гарнізону, а також 92 людини особового складу. «Пожежа була локалізована 30 жовтня о 1:40 і ліквідована о 2:26», - зазначив Шарій.

Як раніше повідомляв ForUm, у ніч на 30 жовтня в старому кінотеатрі столиці сталася пожежа. Глядачі були евакуйовані, постраждалих немає, при цьому будівля отримала значні пошкодження.

Міліція порушила кримінальне провадження за фактом пожежі в кінотеатрі.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом