Відсутність повноважень не дозволяє столичній владі боротися з незаконною забудовою, заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

«Нас позбавили повноважень. У березні 2011 року був ухвалений закон про регулювання містобудівної діяльності. Відтоді у головних архітекторів немає контрольних функцій, а містобудівні ради стали іграшковими - обговорення проектів на них тепер є необов'язковим і відбувається тільки за бажанням забудовника», - наводить слова Целовальника прес-служба КМДА.

За його словами, коли кияни виявляють незаконне будівництво, вони вимагають від міської влади його припинити.

«І це не поодинокі випадки. Однак чинне законодавство не дозволяє головному архітектору міста зупиняти будівельні роботи», - сказав він.

«Мені вистачає сил відстояти деякі об'єкти, але в цілому система працює проти нас», - зазначив головний архітектор столиці.

Він нагадав, що департамент містобудування та архітектури вже давно підготував пакет пропозицій щодо зміни нормативних актів, у тому числі законів України. «Якщо ці зміни будуть затверджені, то місто, міська громада поверне собі право впливати на містобудівну ситуацію», - резюмував Целовальник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом