У вівторок, 4 листопада, Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 12 вересня 2014 року «Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» за статтями, пов'язаними із гарантуванням національної безпеки та оборони України».

Відповідний указ розміщений на офіційному сайті Глави держави, повідомляє прес-служба Президента.

«Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів, зокрема, доручено невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних Сил України та інших, утворених відповідно до законів України військових формувань, передбачивши, зокрема, підписання короткострокових контрактів на проходження військової служби», - йдеться в повідомленні.

Разом із тим, уряду необхідно вжити заходів для відновлення початкової військової підготовки в школах.

Кабінету Міністрів також доручено в місячний термін опрацювати питання формування оптимальної моделі гарантування національної безпеки України», - наголошується в повідомленні.

У прес-службі також інформували, що у сфері фінансового забезпечення сектору безпеки та оборони Кабміну доручено «невідкладно доопрацювати проект Держбюджету на 2015 рік, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм».

Зокрема, згідно з повідомленням, передбачається фінансування потреб національної оборони на рівні не менше 3% ВВП за рік.

Крім цього, уряду також необхідно опрацювати питання розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом