Тільки Україна і ОБСЄ дотримують мінських домовленостей. Про це, відкриваючи засідання РНБО, заявив Президент України Петро Порошенко.

«На жаль, інші учасники мінських домовленостей, крім України і ОБСЄ, не виконують взяті на себе зобов'язання», - сказав Порошенко.

Він уточнив, що йдеться про виконання режиму припинення вогню, звільнення заручників, створення буферної зони та інших домовленостей, досягнутих в Мінську.

Порошенко також різко засудив проведені вибори в самопроголошених ДНР та ЛНР, які «лише погіршують ситуацію, занурюють регіон в хаос, погіршують рівень життя населення, сприяють зростанню бандитизму».

Президент підкреслив, що ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнають результатів цих виборів. Разом із тим, за його словами, українська влада як і раніше бачить виключно мирний шлях врегулювання ситуації в регіоні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Україна була, є і залишається твердим прихильником мирного процесу», - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, 19 вересня учасники Контактної групи з врегулювання ситуації в Україні підписали в Мінську меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом