Співробітники Державної прикордонної служби України вживають заходів щодо протидії незаконному переміщенню товарів у зоні антитерористичної операції на сході України. Про це повідомляє прес-служба прикордонного відомства.

«Підрозділи Держприкордонслужби, які здійснюють контроль смуги безпеки вздовж лінії бойових зіткнень, почали спеціальні заходи з протидії незаконному переміщенню товарів у зоні АТО. Тільки наприкінці минулого тижня у двох випадках прикордонники запобігли незаконному переміщенню майже 28 тонн м'яса та м'ясопродуктів», - йдеться в повідомленні.

Так, у понеділок, 3 листопада, прикордонниками в пункті контролю «Миколаївка» у 4 вантажних автомобілях був виявлений вантаж свинини охолодженої вагою 21 тис. кг. В ході перевірки було встановлено, що насправді фактична вага м'ясопродуктів становить 26,5 тис. кг, достовірність супровідних документів також була сумнівна.

У той же час, згідно з повідомленням, іншим прикордонним нарядом на алчевському напрямку у вантажному автомобілі «Фольксваген» був виявлений вантаж свинини вагою 1 960 кг і субпродукти вагою 816 кг.

У прес-службі додали, що походження товарів і достовірність товаро-супровідних документів перевіряються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом