Європейська комісія прогнозує повільне зростання економіки Євросоюзу до кінця 2015 року. Про це свідчить традиційний осінній економічний прогноз, представлений сьогодні Єврокомісією у Брюсселі.

Загалом, за оцінками Комісії, зростання ВВП в ЄС за підсумками цього року може становити 1,3%, в зоні євро - 0,8%.

При цьому, процес зростання ВВП має продовжитися і в 2015 році, становлячи 1,5% в ЄС і 1,1% в зоні євро.

Єврокомісія також вважає, що в 2016 році європейській економіці вдасться прискоритися, насамперед, за рахунок фінансового сектору. При цьому, зростання ВВП у 2016 році може становити 2,0% в ЄС та 1,7% у зоні євро.

«Економічна ситуація і ситуація в сфері зайнятості не поліпшуються досить швидко. Єврокомісія готова використовувати всі доступні засоби і ресурси для того, щоб сприяти зростанню зайнятості та економіки в Європі», - заявив з цього приводу віце-президент Єврокомісії, відповідальний за питання зайнятості, зростання, інвестицій і конкуренції Юркі Катайнен , повідомляє «ЄС-плюс».

«Немає єдиної, простої відповіді на виклики, з якими зустрічається європейська економіка. Нам потрібно діяти на трьох фронтах: фіскальна політика, яка заслуговує довіри, амбітні структурні реформи і дуже потрібні інвестиції, як державні, так і приватні», - сказав своєю чергою комісар ЄС з питань економічних та монетарних справ П'єр Московісі.

Єврокомісія чекає повільного зниження рівня безробіття. За оцінками чиновників, за підсумками 2016 року рівень безробіття має досягти 9,5% в ЄС та 10,8% у зоні євро.

У найближчі 2 роки Комісія також очікує невеликого зростання інфляції. Так, за підсумками цього року інфляція становитиме 0,6%, у 2015 році - 1,0%, а в 2016 - 1,6%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35