У Міністерстві внутрішніх справ обіцяють до кінця року завершити люстрацію в центральному апараті, а з початку наступного - розпочати її в територіальних підрозділах МВС. Про це журналістам повідомив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович.

«Впродовж листопада-грудня, до кінця року йде процес люстрації по центральному апарату, з наступного року цей процес почнеться в територіальних підрозділах. Ми розуміємо резонансність і необхідність цього процесу в суспільстві, і МВС почало його із себе, з центрального апарату», - сказав він, передає «УНІАН».

Закон визначає правові та організаційні засади проведення перевірки державних службовців та прирівняних до них осіб, посадових осіб органів місцевого самоврядування «з метою відновлення довіри до влади і створення умов для побудови нової системи органів влади відповідно до європейських стандартів».

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 29 жовтня, згідно з вимогами Закону «Про очищення влади» з органів внутрішніх справ звільнено 91 співробітника міліції, серед яких вісім генералів.

Закон «Про очищення влади» ухвалений Верховною Радою 16 вересня. Через місяць він набув чинності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104