Українська сторона не має у розпорядженні інформації про те, що саме доставили на Донбас у п'ятому і шостому російських гумконвоях.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Вміст цих конвоїв залишається невідомим для української сторони. Ми вимагаємо від РФ припинити провокації з так званими гумконвоями, не використовувати складне гуманітарне становище в цих регіонах (на Донбасі. - Ред.) у своїх політичних цілях», - сказав він.

Перебийніс рекомендував РФ застосувати реальні кроки для деескалації ситуації на Донбасі відповідно до взятих на неї міжнародних зобов'язань.

«Зокрема, вивести свої війська, які спільно з НЗФ продовжують скоювати злочини на території України, припинити надавати їм будь-яку допомогу, встановивши дієвий контроль на кордоні для припинення безперешкодного потоку зброї та військової техніки», - сказав він.

Спікер українського МЗС також підкреслив, що якщо раніше РФ спрямовувала за допомогою дипломатичних каналів інформацію про намір доставити гуманітарку на Донбас, то цього разу цього не сталося.

Нагадаємо, шоста автоколона з гуманітарною допомогою з РФ прибула на Донбас сьогодні, 4 листопада. П'ята - 2 листопада.



 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом