Київським школярам вдалося затримати 23-річного киянина, який промишляв тим, що привласнював собі мобільні телефони неповнолітніх, повідомили Forum'у у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

«Затриманий приходив на шкільне подвір’я після закінчення уроків. Стояв і вибирав жертву. Потім підходив до дитини, представлявся працівником міліції і розповідав неповнолітньому, що нібито його телефон крадений. Мовляв, потрібно перевірити апарат по базі даних. Школяр слухняно віддавав мобільний», - зазначають правоохоронці.

Наголошується, що шахрай зазіхнув на дорогий мобільний телефон старшокласника і почав діяти за відпрацьованою схемою.

«Однак відійти хоча б на крок від 15-річного юнака йому не вдавалося. Спроба втекти з чужою річчю теж не увінчалася успіхом. Хлопець одразу кинувся за втікачем з криком «Тримайте злодія!». На допомогу потерпілому поспішили його друзі та охоронець школи. Наздогнали втікача швидко і про подію одразу повідомили на «102», - сказано в повідомленні.

На місце викликали слідчо-оперативну групу. У присутності понятих у затриманого вилучено мобільний телефон.

Слідчим відділом Дніпровського районного управління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3-х років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21