Факти недопуску новообраних народних депутатів до присяги будуть використовуватися зовнішніми силами, насамперед – російською пропагандою, для демонстрації недієздатності парламенту і наявності екстремізму в Україні. Таку думку висловив директор Інституту української політики Кость Бондаренко, коментуючи наміри деяких комбатів не допустити до сесійної зали депутатів, які голосували за закони 16 січня.

«Такі дії будуть величезною помилкою, яку стануть всіляко використовувати зовнішні сили для демонстрації недієздатності українського парламенту. Передусім це підніме на свої знамена російська пропаганда», - сказав Бондаренко.

За його словами, не комбати повинні вирішувати, хто є депутатом, а хто ні, і кому складати або не складати присягу. «Адже вибори проводять не вони, вибори проводить Україна», - зазначив політолог.

Він також підкреслив, що спроби недопуску народних депутатів до сесійної зали або до складання присяги свідчитимуть про те, що в Україні процвітає екстремізм, і про те, що українські реалії далекі від демократії.

«Якщо та чи інша політична сила отримала від народу мандат довіри, то тільки народ може позбавити її цього мандата, а не представники збройних загонів або натовп», - зазначив політолог.

На думку Бондаренка, якщо комбати будуть займатися недопуском своїх колег-депутатів у парламент - це буде свідченням їх політичної незрілості. «Вони не мають права позбавляти тих чи інших політиків можливості представляти інтереси своїх виборців у сесійній залі», - сказав він.

За словами політолога, такі дії призведуть до дестабілізації роботи Верховної Ради, яка буде вигідна тим, хто сьогодні не зацікавлений в існуванні сильної, згуртованої, розвиненої України.

Як повідомлялося, командири батальйонів, які обрані до Верховної Ради, заявили про намір не допустити до присяги новообраних народних депутатів, які голосували за закони 16 січня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30