Національний банк України прирівняв жителів Криму до нерезидентів України. Текст відповідної постанови Правління Нацбанку від 3 листопада 2014 року № 699 оприлюднений на сайті регулятора.

«Установити, що для цілей застосування нормативно-правових актів Національного банку України: особа, місцеперебування якої (зареєстрована/проживає) на території вільної економічної зони «Крим», прирівнюється до нерезидента (за інвестиційними операціями - до іноземного інвестора); договори, укладені суб'єктами Криму з суб'єктами з місцеперебуванням (зареєстровані/постійно проживають) на решті території України, є документами, які використовуються замість зовнішньоекономічних договорів (контрактів) під час застосування нормативно-правових актів Національного банку України», - сказано в тексті постанови.

Крім того, згідно з документом, перекази (платежі) з материкової території України на територію Криму або з території Криму на материкову територію України здійснюються в порядку, передбаченому нормативно-правовими актами Національного банку України для операцій з переказу коштів за межі України/в Україну.

Постанова набуває чинності з дня, що йде за днем її офіційного опублікування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89