За фактом зникнення протоколів на окружній виборчій комісії №198 відкрито кримінальне провадження, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС України в Черкаській області.

«Інформація про зникнення протоколів дільничних виборчих комісій з приміщення окружної виборчої комісії знайшла своє підтвердження», - заявили в міліції.

Співробітникам Смілянського міськвідділу надійшло повідомлення про те, що голова ОВК № 198 зник разом з чотирма протоколами дільничних виборчих комісій.

Під час проведення перевірки місцеперебування голови ОВК було встановлене.

«У Смілянському міськвідділі голова ОВК дав пояснення, після чого у присутності комісії відбувся перерахунок протоколів. Виявлено відсутність п'яти протоколів ДВК», - йдеться в повідомленні.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 158 Кримінального кодексу України (Викрадення чи приховування виборчої скриньки з бюлетенями або протоколу про підрахунок голосів виборців). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом