США можуть посилити санкції проти Російської Федерації у зв'язку з визнанням РФ виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках. Про це заявила спікер Ради національної безпеки при президенті США Бернадетт Міган.

«Сполучені Штати засуджують незаконні, так звані вибори на територіях Донецької і Луганської областей», - сказала вона.

За її словами, голосування було фіктивним. У зв'язку з заявою російського МЗС про визнання виборів Міган застерегла, що економічні санкції проти РФ можуть бути посилені в тому випадку, якщо Москва продовжить ігнорувати досягнуті у вересні 2014 року Мінські угоди, повідомляє Deutsche Welle.

Нагадаємо, представник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні заявила, що США не визнають виборів, які відбулися в ЛНР і ДНР, і будуть наполягати на виконанні Мінських домовленостей.

Як раніше повідомляв ForUm, 2 листопада у ЛНР і ДНР пройшли вибори. Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках. Після виборів Москва заявила, що вважає вибори в ДНР і ЛНР такими, що відбулися.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом