У Міністерстві оборони України створено кадровий резерв з числа офіцерів-учасників антитерористичної операції.

Як повідомляє прес-служба відомства, рішення про призначення офіцерів-учасників АТО на посади в органи військового управління прийняв міністр генерал-полковник Степан Полторак.

«Департамент кадрової політики Міноборони надав відповідні пропозиції щодо подальшого службового користування осіб з числа офіцерів-учасників АТО, які під час виконання бойових завдань отримали поранення і за медичними показаннями можуть продовжувати військову службу в лавах Збройних сил України», - наголошується в повідомленні.

Сформовано список з 58 офіцерів зазначеної категорії.

У Міноборони зазначили, що для формування кадрового резерву недостатньо вказаної кількості осіб, тому буде проводитися оцінка службової діяльності старшого офіцерського складу, що бере участь в активній фазі АТО.

«Всі пропозиції щодо кандидатів, разом з їх службовими характеристиками будуть надаватися в Департамент кадрової політики, після чого буде відбуватися призначення зазначених осіб на посади в органи військового управління, з урахуванням спеціальності і досвіду служби», - пояснили у відомстві.

Рішення про призначення будуть прийматися у відповідності з номенклатурою призначення, за умови перебування військовослужбовців у цьому кадровому резерві.

До цієї роботи Міноборони має намір залучити представників волонтерських організацій.

«Дві посади, робота над комплектуванням яких продовжується в оборонному відомстві, на конкурсній основі займуть досвідчені волонтери, які безпосередньо працювали в зоні АТО. Крім питань кадрового резерву, вони будуть займатися також нагородженням державними нагородами і відомчими нагородами військовослужбовців-учасників антитерористичної операції», - пояснили у відомстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом