Понад 70% техніки, наявної у дорожних підприємств і організацій Державного агентства автомобільних доріг України, вичерпали нормативний термін експлуатації, повідомила прес-служба агентства з посиланням на начальника управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг та безпеки руху Олега Федоренка.

«Техніка дорожніх підприємств повинна бути модернізована і замінена на сучасну і високопродуктивну як можна скоріше, адже максимальний час, який наявні технічні засоби ще пропрацюють, - це два-три роки», - цитує прес-служба Федоренка.

Разом з тим, на його думку, техніки, наявної у дорожних підприємств і організацій, недостатньо для того, щоб забезпечити повноцінний проїзд по автомобільним дорогам загального користування у разі виникнення екстремальних погодних умов.

Відсоток готовності наявної техніки до зими становить 76%, чого не вистачить для ліквідації наслідків снігопадів, йдеться в повідомленні. Основною перешкодою до стовідсоткової готовності є дефіцит фінансування, вважає Федоренко.

В цілому, за результатами ряду перевірок Держагентства, шляховики до нинішньої зими готові більше ніж наполовину, що значно менше плану.

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко доручив головам районів столиці приділити першочергову увагу завершенню підготовки до зимового періоду та його успішному проходженню усіма районами міста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом