Кабінет Міністрів України виділив 1,6 млн грн на проведення негайної евакуації громадян України з території Сектора Газа, говориться у розпорядженні уряду, опублікованому на урядовому порталі.

Кошти виділяються з резервного фонду держбюджету і надсилаються Державній службі з надзвичайних ситуацій, передає «УНІАН».

Для евакуації громадян України, як зазначається, необхідно задіяти автотранспорт ДержНС та вітчизняних авіаперевізників. МЗС наказано організувати процес евакуації, зробивши необхідні погодження з відповідними службами Держави Ізраїль, Арабської республіки Єгипет і Палестини, МОЗ наказано організувати чергування бригад швидкої допомоги у місцях посадки літаків, Державній фіскальній службі наказано провести оперативне митне оформлення, а Держприкордонслужбі - прикордонне оформлення членів екіпажів і пасажирів.

«Звіт про використання коштів необхідно подати до Мінекономрозвитку, Мінфіну і Держказначейства не пізніше 25 грудня», - йдеться в постанові.

За повідомленням ЗМІ, протистояння Держави Ізраїль і угруповання ХАМАС відновилося 7 липня поточного року. В ході зіткнень загинули близько 2 тис. осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом