У Вінниці сьогодні відбулася церемонія відкриття Донецького національного університету.

Навчальний заклад розмістився у виробничих приміщеннях колишнього заводу «Кристал», які міська влада віддала під аудиторії.

Під час відкриття вишу міністр освіти і науки Сергій Квіт запропонував університету свої викладацькі послуги, повідомляє «УНІАН».

«Я також викладач, викладаю на кафедрі журналістику у Києво-Могилянській академії. Я готовий стати професором і викладати у вашому університеті тут, у Вінниці, якщо запросите», - сказав Квіт, виступаючи перед викладачами і студентами Донецького університету.

Міністр пообіцяв підтримку вишу у вирішенні побутових та організаційних проблем, що виникли в результаті переїзду ДонНУ у Вінницю.

За словами ректора ДонНУ Романа Гринюка, Донецький національний університет - це класичний університет, який налічує 54 кафедри та понад 120 спеціалізацій, більшості з яких немає у вінницьких вишах.

«Навчання буде проходити дистанційно. Студенти через електронну пошту будуть отримувати всю інформацію, завдання, і кожен студент перед викладачем буде звітувати. Будуть форми контролю, дати контролю, відповідні розклади», - розповів Гринюк.

Нагадаємо, 10 вересня ректор Донецького національного університету Роман Гринюк повідомив, що прихильники самопроголошеної Донецької народної республіки захопили внз і призначили в ньому своє керівництво.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт пообіцяв евакуювати університет на територію, підконтрольну Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104