В рамках кримінального провадження за фактом аварії літака Іл-76 в червні цього року в Луганській області було допитано 132 свідків та проведено 112 експертиз. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

У прокуратурі області на засіданні колегії було детально обговорено стан розслідування та процесуального керівництва у даному провадженні та визначено подальші заходи, спрямовані на розкриття цього злочину.

У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

«Встановлено, що 14 червня 2014 року близько 1-ї години 10 хвилин при проведенні антитерористичної операції на території Луганської області під час транспортування особового складу військовослужбовців ЗСУ та військової техніки при посадці в аеропорту м. Луганськ невстановленими особами з використанням переносного зенітно-ракетного комплексу був уражений військово-транспортний літак Іл-76. Внаслідок ураження літак загорівся і впав. На момент знищення на борту літака перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців зведеного підрозділу військової частини з Дніпропетровщини, всі вони загинули», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, близько 1:10 14 червня при заході на посадку в аеропорту м. Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76, внаслідок чого загинули 49 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом