У м. Біла Церква (Київська обл.) в магазині дитячих іграшок правоохоронці викрили підпільний пункт обміну валют. Про це повідомляє прес-служба Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю Міністерства внутрішніх справ України.

«Підпільний пункт був обладнаний відеоспостереженням і працював у конспіративному режимі. Клієнтами «валютного центру» були директори підприємств і бізнесмени, які за раз незаконно обмінювали чималі суми валют (сотні тисяч гривень, доларів, рублів). Для проведення угод вони заздалегідь домовлялися з господарем (магазину - Ред.) і майже всі були знайомі з ним особисто», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в міліції, в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України стосовно групи осіб, які здійснюють незаконну «конвертацію» безготівкових коштів у готівку, обмінюють гривні в іноземну валюту, безпідставно формують податковий кредит з ПДВ, легалізують кошти, отримані злочинним шляхом, працівниками нашого підрозділу проведено санкціонований обшук у зазначеному магазині.

«В ході проведення слідчих дій виявлено і вилучено 110 тис. доларів США, 27 тис. євро, 119 тис. рублів, 330 тис. гривень, 50 кг речовини схожої на срібло найвищої проби, комп'ютерну техніку, чорнові записи та документацію, що використовувалися у протиправній діяльності. Загальна сума вилучених валютних цінностей за курсом НБУ становить понад 3,6 мільйона гривень», - уточнили в прес-службі.

Розслідування триває, встановлюються подробиці злочинної діяльності правопорушника і заподіяна державі шкода.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217