Кабінет Міністрів України зняв обмеження з максимального рівня заробітної плати для військових, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України.

Відповідне рішення закріплене у постанові №578 від 30 жовтня 2014 роки, розміщеній на урядовому порталі.

Так, доповнено пункт, що обмежує максимальний розмір місячної заробітної плати керівних працівників органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади, підприємств, установ та організацій, 15 розмірами мінімальної заробітної плати (18,270 тис. грн).

Тепер це обмеження не застосовується до максимального розміру зарплати, нарахованої військовослужбовцям, особам начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (керівним працівникам льотного, льотно-підйомного, інженерно-технічного складу авіації національної гвардії та Державної прикордонної служби), які беруть участь в антитерористичних операціях, здійсненні заходів щодо забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбитті збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільненні цих об'єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, військовою технікою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67