Служба безпеки України оперативно розкрила терористичний акт на блокпосту сил АТО в східному районі Маріуполя, в результаті якого загинуло двоє осіб.

За даними прес-центру відомства, контррозвідка СБУ встановила і затримала безпосереднього учасника підготовки теракту, заступника командира одного з підрозділів НЗФ так званої армії ДНР громадянина України з позивним «Гюрза».

Також співробітники СБУ з'ясували, що безпосередніми керівниками цієї терористичної операції були ватажки підрозділів «армії ДНР» з позивними «Сват» і «Чехов».

В рамках розслідування кримінального провадження встановлено, що для теракту був використаний автомобіль місцевого жителя без його відома. Машину, оснащену вибухівкою, супроводжував безпілотник і передавав координати її руху. Коли машина під'їхала до блокпосту сил АТО, зловмисники привели в дію вибуховий пристрій за допомогою мобільного телефону.

Тривають слідчо-оперативні дії.


Нагадаємо, в неділю, 2 листопада, в Раді національної безпеки і оборони України повідомили про військовослужбовців, постраждалих в результаті вибуху в ході огляду цивільного автомобіля м. Маріуполь біля блокпоста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19