МВФ затримує видачу третього траншу для України, тому що незадоволений темпами боротьби з корупцією. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив політолог Володимир Цибулько.

«МВФ у першу чергу не задовольняють темпи боротьби з корупцією. Поки це протоколи про наміри, а не реальні заходи. Створено пакет законів, але затримка з їх прийняттям була головною підставою для настороженості фонду», - вважає Цибулько.

На його думку, репутаційний негатив навколо української влади не зменшився за останній час.

«Міжнародні структури знають стан справ в Україні краще, ніж намагається продемонструвати виконавча влада в нашій країні. Третій транш через це варто очікувати у лютому. Але це знову чинитиме тиск на гривню. Мені здається, що це певна маніпуляція. У влади є інтерес в ослабленні гривні. Тоді вона номінально виконує всі соціальні зобов'язання, хоча по факту (якщо прив'язувати до обмінного курсу) це приблизно половина тих сум, які повинні були б отримати українці», - пояснив він.

Нагадаємо, що представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що третій транш Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою кредитування України може затриматися до тих пір, поки не сформується уряд України. До тих пір оціночна місія фонду не зможе представити керівництву організації огляд виконання умов для кредиту.

Однак міністр фінансів України Олександр Шлапак нещодавно висловив сумнів у тому, що гроші від МВФ вдасться отримати раніше 2015 року. «Наступний транш вже буде в наступному році. Максимум, на що ми можемо розраховувати - це на прийняття рішення в грудні цього року. З 20-х чисел у них починаються відпустки, Merry Christmas», - пояснив міністр.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44