До суду спрямовано третій обвинувальний акт стосовно працівника Державтоінспекції за переслідування учасників Автомайдану, повідомили Forum'у в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Так, слідчими прокуратури Києва повідомлено про підозру двом працівникам полку ДПС ДАІ, підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, які, порушуючи вимоги чинного законодавства, склали рапорти, внісши у них завідомо неправдиві відомості про нібито невиконання власниками транспортних засобів вимог про зупинку та порушення у зв'язку вимогою п. 2.4 Правил дорожнього руху.

Ще двом працівникам Державтоінспекції повідомлення про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень спрямовано поштою у зв'язку з неявкою на виклики до слідчого.

Працівникам міліції інкримінується скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зібрань, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

За результатами розслідування 24 жовтня в суд спрямовано обвинувальний висновок щодо одного із зазначених підозрюваних. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 жовтня прокуратура спрямувала до суду перший обвинувальний акт стосовно начальника відділення Державтоінспекції за переслідування учасників Автомайдану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22