Рейтинг президента Барака Обами опустився до рекордно низького рівня напередодні виборів в Конгрес. Про це повідомляє телеканал ABC News, спираючись на результати опитування, проведеного спільно з Washington Post.

За результатами опитування, лише 44% американців позитивно ставляться до діяльності Обами на посту. На початку року цей показник становив 49%, а на початку другого терміну Обами - 60%. 53% виборців повідомили, що оцінюють діяльність президента негативно. Їхню точку зору поділяють 50% повнолітнього населення, повідомляє РБК.

Крім того, тільки 46% американців вважають, що президент розуміє проблеми населення США. У разі кризи Обамі готові довіряти 49% опитаних. Найбільше втратили довіру до президента іспаномовні американці, головним чином через рішення президента відкласти реформу імміграційного закону - в січні 7 із 10 довіряли Обамі, зараз же свою довіру йому висловили лише 5 із 10.

Оцінка діяльності президента є одним із ключових чинників під час виборів у конгрес, які відбудуться цього листопада. Для Обами низький рейтинг може означати, що Демократична партія, від якої він обирався на пост президента, втратить більшість у Сенаті. При цьому шанси отримати більшість у Палаті представників у демократів також невисокі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18
Теги