Європейський союз в п'ятницю направив у Світову організацію торгівлі (СОТ) запит про проведення консультацій з Росією в зв'язку з імпортними митами на ряд товарів: паперову продукцію, холодильники і пальмову олію, йдеться в повідомленні Європейської комісії.

ЄС звинувачує Росію у завищенні тарифів на імпорт таких товарів.

«Вступаючи до СОТ, Росія зобов'язалася зберігати імпортні мита нижче рівнів, зазначених у документах про приєднання. Однак вона продовжила обкладати ряд видів продукції в різних секторах більш високим митом, ніж було узгоджено», - заявляє Єврокомісія, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ці мита мають явний негативний вплив на європейський експорт паперової продукції, холодильників і пальмової олії, який Єврокомісія оцінює в 600 млн євро в рік.

Згідно з правилами СОТ, у Росії є 60 днів для врегулювання питання шляхом переговорів з ЄС. Якщо спір не буде вирішено, Євросоюз зможе зажадати втручання СОТ.

Ця суперечка є вже п'ятою у СОТ з участю Росії і ЄС.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі України звернулося до Світової організації торгівлі у відповідь на закриття Россільгоспнаглядом російського ринку для українських постачальників рослинної продукції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21