Житель Черкаської області двічі продав неіснуючий трактор, виручивши при цьому майже 180 тисяч гривень, повідомили ForUm'у у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у місті Києві.

«Житель Черкаської області придумав цікаву аферу: він вирішив продати якомусь фермеру новий трактор, який нібито спеціально для цього спишуть у військовій частині. Поговір про продаж сільськогосподарського транспорту «пустив» на автотранспортних підприємствах Києва. Незабаром знайшовся і покупець - 55-річний житель Полтавської області», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що шахрай і покупець домовилися зустрітися біля однієї з військових частин столиці пізно ввечері. «Близько 22.00 за рогом від контрольно-пропускного пункту ВЧ покупець передав продавцю 51600 гривень. Зловмисник відразу відправився «оформляти документи» і пообіцяв найближчим часом виїхати з воріт частини трактором «МТЗ-82», - зазначають у відомстві. Після цього, наголошують правоохоронці, «продавець» зник. Обдурений чоловік написав заяву в міліцію.

«Через півроку історія повторилася. Другий потерпілий - 40-річний житель Миколаївської області. Цього разу вартість неіснуючого трактора зросла до 126600 гривень. Але шахраєві не пощастило - зустрів собі подібного. Утікаючи від потерпілого, він сів у таксі. Водій побачив велику суму і запропонував випити кави на Окружній. Після чашечки ароматного напою черкащанин несподівано заснув. А розбудили його співробітники карного розшуку Солом'янського райуправління столичної міліції», - повідомляють у відомстві.

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Черкащанину оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 і 2 статті 190 КК України (Шахрайство), санкції якої передбачають позбавлення волі на строк до 3 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом