Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від НКРЕ та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України невідкладно прийняти рішення з забезпечення енергостанцій вугіллям і не допустити віялових відключень електроенергії. Про це глава Уряду заявив на засіданні енергетичного Кризового штабу, повідомили ForUm'у в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Він підкреслив, що протягом кількох місяців є необхідність прийняти рішення про забезпечення станцій вугіллям, «тому що запас на станціях - 5-7 днів». «Вимагаю від НКРЕ та Мінпаливенерго невідкладного прийняття рішення», - зазначив він.

«Офіційно попереджаю: якщо ви допустите віялові відключення енергосистеми - полетять голови. І не тільки полетять голови - я буду вимагати від прокуратури притягнути до кримінальної відповідальності», - підкреслив Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак заявив, що в Україні поки немає необхідності в віялових відключеннях електроенергії.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості не виключає віялових відключень електроенергії у разі, якщо в країні будуть спостерігатися аварійні ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом