Фонд гарантування вкладів не отримає прибутку від реалізації активів ліквідованих банків раніше наступного року. Таку думку висловив ForUm'у голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

«Ця процедура тільки починається, і її активність настане у першому кварталі наступного року. Поки що це малоймовірно», - зазначив він.

При цьому Гулей підкреслив, що для успішної реалізації процедури продажу активів банків необхідні зміни в законодавстві.

«Потрібно внести дві зміни в законодавчу базу, щоб Фонд гарантування вкладів почав активно реалізовувати майно, яке перебуває у регулятора. Таким чином, буде наповнюватися перша-друга-третя черга для повернення грошей. І борги, які є перед ФГВ, будуть погашатися за рахунок майна ліквідованих банків», - уточнив експерт.

Гулей також зазначив, що на даний момент нестача коштів для ФГВ компенсується з бюджету.

«Касові розриви, які виникають у ФГВ, покриваються зараз дотаціями з бюджету або підтримкою Національного банку», - сказав він.

Нагадаємо, Фонд оцінює обсяг претензій до власників та керівництва банків, що виводяться з ринку, у 45,7 млрд грн, і планує виручити близько 10-15 млрд грн в результаті реалізації активів цих банків.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59
Теги