Правоохоронці займаються пошуком членів окружної виборчої комісії №59 (Велика Новосілка, Донецька область), які самовільно залишили місце роботи і прийняли рішення переїхати до Києва, де й продовжити засідання ОВК.

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на прес-секретаря ЦВК Костянтина Хівренка.

«Вчора члени 59 ОВК прийняли рішення змінити місце своєї дислокації комісії з того місця, де вони перебувають, - на Київ, що є протизаконним, оскільки подібні рішення приймає ЦВК у режимі засідання колегіальним чином, і результатом цього має бути постанова», - сказав він, зазначивши, що членів цієї ОВК зараз на робочому місці немає.

«Встановленням їхнього місцеперебування займаються правоохоронні органи», - додав Хівренко, зазначивши, що документацію вони з собою не взяли.

Раніше Комітет виборців України та Громадянська мережі ОПОРА з посиланням на своїх спостерігачів заявили, що в Донецькій області окружком №59 вирішив перенести місце засідання ОВК до Києва.

За їхньою інформацією, члени комісії повідомили в ЦВК про рішення перенести місце засідання, і її представник дав на це дозвіл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59