Конституція РФ забороняє видачу іноземним державам громадян Росії, що ставить під сумнів можливість видачі Україні актора Михайла Пореченкова, передає РІА «Новости».

«Громадянин Російської Федерації не може бути висланий за межі Російської Федерації або виданий іншій державі», - випливає з частини 1 статті 61 Конституції РФ.

З іншого боку, теоретично актора можуть затримати під час зарубіжної поїздки, якщо Україна доб'ється ухвалення відповідного рішення в Інтерполі.

Нагадаємо, Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова.

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно актора Пореченкова, який стріляв в аеропорту Донецька у бік українських силовиків, за ст. 260 ч.4 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), що карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

30 жовтня російський актор відвідав Донецьку область.

На YouTube каналі так званої Новоросії опублікований відеозапис стрільби Пореченкова з кулемета по українських позиціях в аеропорту Донецька.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18