Росія позитивно оцінила непроходження в парламент партії «Свобода» і «Правий сектор». Про це заявив постійний представник Росії Андрій Келін на засіданні постійної ради ОБСЄ за підсумками парламентських виборів в Україні, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства Росії.

«Як позитивний момент можна відзначити, що під час голосування за партійними списками п'ятивідсотковий бар'єр не подолали такі екстремістські і ультрарадикальні рухи, як партія «Правий сектор» та об'єднання «Свобода». Сподіваємося, що більше не почуємо одіозних висловлювань Ірини Фаріон, що розпалюють ненависть», - сказав Келін.

Тим не менш, він зазначив, що «заспокоюватися і говорити про те, що неонацизм в Україні «не пройшов», передчасно. Бойові загони «Правого сектору» не розформовані. Його лідер Дмитро Ярош переміг в одномандатному окрузі із 30% голосів. Зі схожим результатом (33,5%) потрапив у Раду і командир карального батальйону «Азов» Білецький. У парламент пройшло чимало й інших активних учасників бойових дій на сході країни, багато з яких дуже ймовірно причетні до порушень гуманітарного права та злочинів проти мирного населення Донбасу. Наскільки сильним є їхній вплив на реальну політику української влади, покаже час».

Келін також підкреслив, що Росія готова працювати з конструктивними силами у новому українському парламенті та з новим українським урядом.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом