Посольство України в Швейцарії висловило протест у зв'язку із появою відеоролика, що презентує емблему Чемпіонату світу з футболу-2018, в якому карта РФ включає окупований Крим.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на главу відомства Павла Клімкіна.

«Вибачення ФІФА - це добре. Але офіційний протест ми сьогодні оперативно надіслали. Для профілактики», - зазначив міністр.

У документі йдеться, що «українська сторона заявляє рішуче неприйняття подачі у згадуваному відеоролику території Автономної Республіки Крим як території Російської Федерації».

Також в МЗС нагадали ФІФА, «що анексія Криму Росією являє собою грубе порушення міжнародного права та українського законодавства».

«Належність Криму до Росії не визнана міжнародним співтовариством, що підтверджується численними документами, ухваленими в рамках ООН, Ради Європи, ОБСЄ, Європейського Союзу. Згідно з українським законодавством, Автономна Республіка Крим вважається територією, тимчасово окупованою Російською Федерацією», - наголошується в ноті протесту.

При цьому у МЗС висловили жаль, що ФІФА виявилася втягнутою Росією в порушення міжнародно-правових норм», і зажадали вжити всіх необхідних заходів для виправлення цієї ситуації.

Як повідомляв ForUm, Міжнародна футбольна федерація включила окупований Крим у карту Росії у своїх офіційних відеоматеріалах з презентації емблеми чемпіонату світу 2018 року з футболу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29