Президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Герман ван Ромпей під час телефонної розмови відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну. Про це повідомила прес-служба Президента України.

«Співрозмовники також обговорили хід тристоронніх газових консультацій України, Росії та ЄС і відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну. Президент наголосив на особливій ролі ЄС у цьому процесі, зокрема, Президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу і віце-президента, комісара з енергетичних питань Гюнтера Еттінгера», - йдеться в повідомленні.

При цьому Президент України відзначив вагомий внесок Ромпея у розвиток відносин між Україною та ЄС упродовж усіх п'яти років його перебування на чолі Європейської Ради й запросив його відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, Глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає високою ймовірність підписання тимчасового газової угоди в тристоронньому форматі Україна - Росія - ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом