У Донецькій області правоохоронці вилучили у місцевого жителя шість бойових гранат і понад 500 набоїв. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС у Донецькій області.

«Як розповів слідчий СУ ГУМВС України в Донецькій області Максим Асланов, правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що 44-річний житель селища Велика Новосілка незаконно зберігає боєприпаси. У ході обшуку за місцем проживання підозрюваного було вилучено набої в кількості 532 штук та шість гранат», - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, боєприпаси зловмисник ховав у різних місцях: набої - у літньому душі, чотири гранати - на кухні, а ще дві гранати чоловік возив із собою в автомобілі. Крім цього, згідно з повідомленням, він відмовився пояснити, навіщо переховував їх у себе вдома і звідки взяв.

Чоловікові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі, оскільки носіння, зберігання, придбання, передача чи збут боєприпасів підпадає під ч.1 ст.263 КК України.

У міліції також розповіли, що підозрюваний уже мав проблеми із законом, три роки тому він був засуджений за незаконне заволодіння транспортним засобом, звільнився умовно-достроково.

Останнім часом працював юристом у приватній фірмі.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий, триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом