За фактом замаху на підпал приміщення окружної виборчої комісії (ОВК) №66 в м. Малин Житомирської області порушено кримінальну справу, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

Повідомлення про спробу підпалу приміщення надійшло рано-вранці 30 жовтня.

«Близько 5:00 невідомий, розбивши скло у вікні другого поверху приміщення Малинської районної державної адміністрації, де розташовується окружна виборча комісія №66, закинув туди пляшку із підпаленою займистою рідиною», - зазначили в УМВС.

На звук розбитого скла відреагував один із співробітників міліції. Вибігши надвір, він помітив чоловіка, який утікав.

«Правоохоронець негайно кинувся в приміщення, де зберігалися бюлетені, адже саме в це вікно влучив горючою сумішшю невідомий. Завдяки злагодженим та своєчасним діям пожежі вдалося уникнути», - заявили в УМВС.

Бюлетені та інша виборча документація не пошкоджені.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Малинського міськвідділу УМВС, працівники якої оглянули приміщення і знайшли півлітрову скляну пляшку із залишками займистої рідини.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України (Замах на умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу). Міліція встановлює особу зловмисника.

Вжито додаткових заходів для забезпечення належної охорони окружних виборчих комісій до повного завершення їх роботи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом