Ціна на газ для України в четвертому кварталі поточного року в 378 доларів за тисячу кубометрів і у першому кварталі 2015 року в 365 доларів передбачена формулою чинного контракту між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз» щодо постачання газу в Україну, підтвердила представник Міненерго РФ.

На переговорах щодо газу сторони узгодили три документа. Раніше в четвер ці параметри цін на газ озвучив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. За його словами, ціна визначатиметься за формулою, яка є в контракті, повідомляє РІА «Новости».

«Ми не змінювали ціну, Росія надає Україні знижку в 100 доларів до ціни за чинним контрактом, яка своєю чергою розраховується за формулою з прив'язкою до ціни на нафту. У зв'язку з поточними умовами, ціною нафти, вартість газу для України в четвертому кварталі становитиме 378 доларів за тисячу кубометрів, а в першому - 365 доларів», - повідомила представник Міненерго РФ.

Як повідомляв ForUm, Росія і Україна узгодили базові умови для відновлення постачань газу до України в зимовий період.

Міністр енергетики Олександр Новак заявив, що Росія і Україна можуть сьогодні, 30 жовтня, домовитися про відновлення постачань газу за умови підписання документів, які сторони обговорили на переговорах, що пройшли в ніч з середи на четвер.

Тристоронні переговори у форматі Україна - Росія - Єврокомісія щодо газу тривають з вечора 29 жовтня. Однак, за словами російських переговірників, і чергова зустріч, і підписання зимового газового пакета відбудуться лише в тому разі, якщо Україна і ЄК узгодять останній з трьох документів - двосторонній протокол, що включає фінансові гарантії Києву для оплати російського газу.

Делегація «Газпрому» прийняла рішення вранці 30 жовтня залишити тристоронні газові переговори у форматі Україна - РФ - ЄС, що почалися напередодні в Брюсселі, і повернулася до Москви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом