Збитки кінотеатру «Жовтень» у Києві завдані якщо не невідворотні, то дуже серйозні, так що історія з його відновленням затягнеться. Про це розповіла директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе.

«Слава богу, на засіданні (в КМДА під керівництвом Віталія Кличка. - Ред.) було порушене це питання, що до кінотеатру «Жовтень» привернута увага не лише колективу, який залишився сам на сам з проблемою, і глядачів, які залишилися без кіно, але й міського керівництва. Для нас головне, чи буде влада допомагати відновлювати кінотеатр. Але як це зробити за відсутності коштів, я не знаю. Адже, щоб відновити це майно - згоріли два зали, впав дах, усе залите водою, - потрібні великі гроші, потрібен проект. Я майже впевнена, що кінотеатр не можна відновити. Я вважаю фантастичною обіцянку його відновити. Можливо, його можна побудувати заново...», - сказала Горделадзе.

За її словами, будівля горіла 12 годин - пожежа почалася після 9 вечора і після 9 ранку поїхали пожежники. Очевидці, у тому числі працівники кінотеатру, кажуть, що пожежа виникла в залі «Жовтня» під час сеансу. Вони бачили палаючі шашки. Є фото залу в диму, передає «Укрінформ».

Тепер Горделадзе турбує також доля колективу, і вона дуже розраховує на підтримку громадськості. «Я знаю, що у мене залишаються 35 співробітників, які залишаються без роботи і джерел доходу. У мене залишається приголомшлива підтримка людей, що люблять кінотеатр, підтримка київського суспільства, яке багато років висловлює свою активну громадянську позицію, відстоюючи «Жовтень», - підкреслила вона.

Директор кінотеатру пов'язує підпал з показом фільму з програми МКФ «Молодість» Sunny Bunny, але, з іншого боку, - і громадськість про це добре знає, - минуло вже більше десяти років, як кінотеатр у його колективу і київських глядачів хочуть відібрати. Так що легко підпалити, поставити паркан і через півроку забрати його за безцінь.

Як раніше повідомляв ForUm, міліція порушила кримінальне провадження за фактом загоряння столичного кінотеатру «Жовтень».

Орієнтовна площа пожежі у столичному кінотеатрі «Жовтень» становила 300 квадратних метрів. У Державній службі з надзвичайних ситуацій не виключають підпал як причину займання.

Мер Києва Віталій Кличко розраховує, що Київська міська рада на наступній сесії ухвалить рішення про передачу столичного кінотеатру «Жовтень» у власність трудового колективу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

18