Терористична організація ДНР радить пенсіонерам, які живуть на підконтрольній території, скористатися пропозицією влади України про перереєстрацію на території, підконтрольній ВСУ. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на лідера ДНР Олександра Захарченко.

«З приводу, чи варто оформлятися і отримувати пенсію в інших містах, скажу чесно, варто. Це ваші гроші, це гроші пенсіонерів. Україна зобов'язана їх сплачувати. Якщо ви все життя відпрацювали на Україну, платили податки, то неважливо, де ви проводите свою старість - в Китаї, Росії або в ДНР, Київ зобов'язаний вам платити. Отримуйте її на території інших міст і використовуйте», - вважає Захарченко.

«Це не є зрадою, люди повинні отримувати хоч якісь гроші. Ви їх не вкрали, ви їх заробили, і це правильно», - переконаний він.

Нагадаємо, в червні-липні Держказначейство припинило роботу на територіях, підконтрольних НЗФ у Луганській і Донецькій областях. Влада запропонувала пенсіонерам пройти перереєстрацію у тих містах їхніх регіонів, які залишаються під контролем силовиків.

Вчора, 29 жовтня, прем'єр так званої Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що гуманітарна допомога з Росії допоможе вирішити питання з виплатою пенсій місцевим жителям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25