Вчора, 29 жовтня, в Одесі правоохоронці затримали нетверезого чоловіка, який підірвав гранату в одному з міських барів, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.

О 22.10 на спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в барі по вул. Щорса міста Одеси невідомий у камуфляжній формі підірвав гранату.

На місці події працівники міліції оперативно затримали 26-річного раніше неодноразово судимого за грабіж, хуліганство та порушення недоторканності житла одесита.

Встановлено, що підозрюваний, увійшовши до приміщення бару в нетверезому стані, вжив ще 150 грамів горілки. Після цього він витягнув з кишені гранату і кинув її на підлогу, під сусідній стіл, де вона і вибухнула.

Внаслідок цієї пригоди постраждав сам підривник. Він отримав тілесні ушкодження у вигляді уламкових поранень тіла. Травми отримали і двоє відвідувачів закладу віком 24 та 30 років. Вони самостійно звернулися до медичної установи.

З місця події вилучено елементи гранати «РГД-5», мисливський ніж і частини від газового пістолета «Вальтер».

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.4. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Зараз правоохоронці встановлюють усі обставини цієї події. Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36