Росія і Білорусь розширюють програму військових навчань у 2015 році через нові загрози для Союзної держави, заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

«Ми розширили програму навчань на 2015 рік. Розширення пов'язано з мінливою обстановкою і біля наших кордонів, і у світі в цілому», - сказав він журналістам у Мінську після засідання спільної колегії міністерств оборони Росії і Білорусі.

«Ми, - зазначив міністр, - хотіли б відпрацювати ряд практичних дій і заходів у разі виникнення нових загроз для Союзної держави». Шойгу повідомив, що на колегії були підбиті підсумки спільних заходів з забезпечення функціонування регіонального угруповання військ, повідомляє «ТАСС».

Зі свого боку білоруський міністр оборони генерал-лейтенант Юрій Жадобін повідомив журналістам, що міністерство оборони республіки за пропозицією Сергія Шойгу розширює формат спільних оперативних навчань збройних сил двох країн «Щит Союзу-2015».

«У плані на 2015 рік основним заходом бойової підготовки будуть спільні навчання «Щит Союзу-2015», які пройдуть на полігонах Росії та Білорусі. Тут за пропозицією Сергія Кужугетовича (Шойгу. - Ред.) ми внесли деякі зміни і розширили навчальні питання, які будуть опрацьовані як у ході проведення самих навчань, так і перед ними», - сказав він.

Нагадаємо, НАТО суттєво збільшила свою військову присутність на східних кордонах з Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом